Bunker + Vault & Reprise

Bunker + Vault & Reprise

Tarihler: 18 Eylül 2023 Pazartesi ~ 18 Eylül 2023 Pazartesi 20:30

Yer: ENKA Oditoryumu

Ücret: Tam 250.00 TL Öğrenci 150.00 TL

Nereden Alınır: https://tiyatrolar.com.tr/

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi İstinye Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14

Web: http://www.enkasanat.org/

E Posta: enkakultur@enka.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2023 ~ Eyl 18, 2023

Bunker + Vault, nesiller boyunca kadın bedeni üzerinde uygulanan amansız baskılar hakkındadır. Baskı, direniş ve dayanıklılıkla ilgilidir.

Bunker + Vault son derece kişisel bir solo olmasına rağmen, Rebecca'nın 1899-1950 yılları arasında 92. Y Rezidans ve Clara de Hirsch Çalışan Kızlar Evi'nde kalan kadınlar üzerine yaptığı arşiv araştırmasından etkilenmiştir. Bu kadınların neredeyse tamamı Doğu Avrupa'dan gelen Yahudi göçmenlerdi. Çalışmaları, bu kadınların anılarını somutlaştırıp görselleştirmenin yanı sıra zamana doğrusal olmayan bir şekilde yaklaşarak ve nesillerin ortak tarihini yansıtan bu araştırmadan doğdu.

Rebecca Margolick, New York'ta yaşayan, yerel ve yurt dışında çalışan Kanadalı bir koreograf ve dansçıdır. Çok disiplinli, solo ve grup koreografik çalışmaları Almanya, Fransa, Kosta Rika, Singapur, Polonya, Bulgaristan, İsrail, Meksika, ABD ve Kanada'da sergilenmiştir. Dance Magazine tarafından 2021'de İzlenmesi Gereken En İyi 25 Sanatçı arasında gösterildi. Bunker + Vault adlı solosu Montreal'deki 2019 Festival Quartiers Danse'de "en iyi kapalı alan koreografik çalışması" dalında Jüri Ödülü kazandı ve Bunker adlı kısa solosu Frankfurt'taki 2022 SOLOCOREOGRAFICO Festivali'nin her iki gecesinde de izleyici ödülleri aldı.

Reprise - Enactor Productions
Reprise, yokluk, kırılganlık, nostalji ve bir başa çıkma mekanizması olarak sanrıyı araştıran bir dans tiyatrosu solosudur. Eserin bozulmuş ses müziği ve minimal seti, seyirciyi karakterin kaotik düşünce zincirine ve çocukluk anılarına doğru yolculuğa davet ediyor.

Becca Hoback, Nashville, Tennessee'de yaşayan serbest bir hareket sanatçısı, icracı, işbirlikçi ve koreograftır. Becca, Enactor Productions'ı bedeniyle ilişki kuran bir insan olmanın ne anlama geldiğini ortaya çıkaran işler yaratmak için geliştirdi. Ana Maria Lucaciu, Ben Green, Roy Assaf ve Ariel Freedman ile birlikte çalışarak Haziran 2021'de OZ Arts'ta prömiyeri yapılan ilk Enactor performans programının küratörlüğünü üstlendi. Küratörlüğünü, işbirliğini ve koreografisini yaptığı solo çalışmaları OZ Arts Nashville, İstanbul Fringe Festivali, SOLOCOREOGRAFICO'S Torino, Frankfurt ve Friedrichshafen dans gösterileri, SOLO Dance Ankara, Alter Ego Uluslararası Tiyatro Festivali, Brüksel Dans Yarışması, Arts on Site NYC, Kindling Arts ve Tennessee Women's Theatre Project'te yer aldı.

** Istanbul Fringe Festival 2023’ün ağırlayacağı bu etkinlikte iki farklı dans gösterisi art arda sergilenecektir:

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT