1915 Bir Hilal Uğruna

1915 Bir Hilal Uğruna

Tarihler: 19 Mart 2024 Salı ~ 19 Mart 2024 Salı 21:00

Yer: AKM Türk Telekom Opera Salonu

Ücret: 1. Kategori - ₺250,00 2. Kategori - ₺200,00 3. Kategori - ₺170,00

Nereden Alınır: https://biletinial.com/

Adres: Gümüşsuyu, Tak-ı Zafer Cd İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2024 ~ Mar 19, 2024

Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından Çanakkale Savaşını anlatan ‘’1915 Bir Hilal Uğruna’’ dans gösterisi 19 Mart salı günü Atatürk Kültür Merkezi, Opera Salonunun eşsiz atmosferinde seyirci karşısına çıkacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından hazırlanan ve şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşı’nı anlatan ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ dans gösterisi, 19 Mart Salı saat 21.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde Türk Telekom Opera Salonunda sahnelenecek.

İlk kez Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü olan 2015 yılında izleyiciyle buluşan eser, halk dansları, bale, cimnastik, müzik ve sinema unsurlarının bir araya getirildiği multidisipliner bir sahne gösterimi olarak hazırlandı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşundan, 1915 Çanakkale Savaşı'na kadar olan tarihsel sürecin önemli dönüm noktaları ve Çanakkale cephesinde savaşan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlarımızın vatan mücadele ve öykülerine yer veren gösterinin sanat yönetmeni Yıldız Çankaya.

Zaferin 109. yılında başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Savaşı'nda vatan için gözünü kırpmadan kendini feda eden Türk milletinin aziz şehitleri ve kahraman evlatları için bir saygı duruşu olarak sahneye konacak ‘1915 Bir Hilal Uğruna’ dans gösterisi, tarihimizin bu önemli dönemini sanatın farklı disiplinleriyle buluşturarak Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciye unutulmaz bir gece yaşatacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT