İyi Bir Yalan

Sinema Film Arşivi İyi Bir Yalan
İyi Bir Yalan

Orjinal Adı: The Good Lie

Vizyon Tarihi: Mayıs 29, 2015

Yönetmen: Philippe Falardeau

Film Türü: Dram

Film Süresi: 110 dk

Senaryo:Margaret Nagle.
Yapımcılar: Brian Grazer, Ron Howard, Karen Kehela Sherwood.
Müzik : Martin Leon.
Görüntü Yönetmeni : Ronald Plante.
Oyuncular: Reese Witherspoon, Arnold Oceng, Ger Duany, Emmanuel Jal, Corey Stol, Kuoth Wiel, Femi Oguns, Sarah Baker.
Dağıtım: Moments Ent.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr 29 Mayıs 2015 Cuma
İyi Bir Yalan

“İyi Bir Yalan” filminde Philippe Falardeau (Yabancı film dalında “Monsieur Lazhar” filmiyle Oscar adaylı yazar ve yönetmen) üç gencin hayatta kalma ve zafer hikayesini bize anlatıyor. Oscar ödüllü Reese Witherspoon’a (“Sınırları Aşmak”), çocukluklarında filmde gösterilenden pek de farklı olmayan bir iç savaş geçirmiş Sudan’lı aktörler Arnold Oceng, Ger Duany, Emmanuel Jal ve Kuoth Wiel eşlik ediyor.

Mamere ve Theo, Güney Sudan’ın bir kasabasının şefinin oğullarıdır. Kuzeyli gerillalar tarafından gerçekleştirilen saldırıda evini ve ailesini kaybeden Theo, şefin en büyük oğlu olarak bir grup genç ve kız kardeşi Abital’i tehlikeden uzak tutmak için şef kimliğine bürünmek zorunda kalır. Grup zorlu yolculuk sonunda Kenya’daki toplama kampına ulaşır ve orada diğer bölgelerden kaçan 13 yaşındaki inançlı Jeremiah ve hayatta kalma becerisi çok yüksek olan Paul ile tanışırlar.

13 yıl sonra bu genç yetişkinlere kamplarından ayrılıp Amerika’ya yerleşme fırsatı verilir. Kansas’a vardıklarında onları iş kaynakları ajansından Carrie Davis (Reese Witherspoon) onlara iş bulmak için görevlendirilir.

Kendini başarılı bir şekilde duygusal karışıklıklardan koruyan Carrie, parçalanan hayatlarını yeniden inşa ederken, 21.yüzyılın zorluklarıyla mücadele etmek zorunda olan üç mülteciye yardım eder. Carrie, patronu Jack’in de (Corey Stoll) yardımıyla, bu sırada kendinin hiç keşfetmediği yönlerini keşfeder.

Ortak kayıplarına karşın Kayıp Çocuklar, bu kültür karmaşasında yabancılarla komik ve dramatik mücadeler vererek Amerika’da yaşamaya çalışırlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT