2. Denizbank ilk Senaryo ilk Film Yarışmasına Yoğun İlgi!

2. Denizbank ilk Senaryo ilk Film Yarışmasına Yoğun İlgi!

Sinema Sinema Haberleri 2. Denizbank ilk Senaryo ilk Film Yarışmasına Yoğun İlgi!

DenizBank’ın, kültür ve sanatı toplumun geniş kesimleri ile buluşturma amacıyla, TÜRSAK Vakfı işbirliği ile bu yıl kapsamını genişleterek yaptığı “2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması” için başvurular tamamlandı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 28, 2017

Yarışmaya yoğun ilgi gösterilirken, teknik açıdan uygun 355 başvuru yapıldı. Yarışma kapsamında ilk üç senaryo ve mansiyon ödüllerinin kazananları jürinin yapacağı değerlendirme sonrası belirlenecek. Yarışmada ayrıca, senaryo alanındaki desteği artırmak hedefiyle bu sene ilk kez, Çin’in ödüllü yönetmenlerinden Yan Qingxiu ve pek çok Hollywood filminin senaristliğini üstlenen David Bourla’nın katılacağı bir panel düzenlenecek. Bourla, birinci seçilecek senariste senaryo doktorluğu da yapacak.

DenizBank, toplumsal sosyal sorumluluk vizyonu kapsamında, kültür ve sanatın her dalını toplum için erişilebilir kılmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Banka bu kapsamda, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile geçen yıl ilki düzenlenen DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın ikincisini hayata geçirirken, yetenekli senaristler için özgün bir platform sunuyor.

Yarışma kapsamında 355 teknik açıdan uygunluğu bulunan başvuru olurken, ön jürinin yapacağı değerlendirmeyi geçecek 20 proje; Tevfik Başer’in başkanlığını yaptığı, Birce Akalay, Damla Sönmez, İbrahim Altınsay, Mehmet Aslantuğ, Melisa Sözen, Nuran Evren Şit, Perihan Yücel, Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Serdar Akar, Tayfun Pirselimoğlu ve Turgut Yasalar’dan oluşan ana jüri tarafından ikinci bir değerlendirmeye alınacak. Ana jürinin yapacağı değerlendirme sonrası belirlenecek ilk üç senaryo ve mansiyonlar, Eylül ayında yapılacak ödül töreni gecesinde açıklanacak.

Birinci seçilecek eser 30.000 TL para ödülü ve usta isim David Bourla’dan senaryo doktorluğu, ikinci seçilecek eser 15.000 TL ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı, üçüncü seçilecek eser ise 10.000 TL ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı ile ödüllendirilecek. Ayrıca jüri tarafından belirlenecek üç senariste; yarışmaya katıldıklarına ve eserlerinin gelişime açık olduğuna dair mansiyon plaketi verilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT