13. Akbank Kısa Film Festivali Başlıyor

13. Akbank Kısa Film Festivali Başlıyor

Sinema Sinema Haberleri 13. Akbank Kısa Film Festivali Başlıyor

Akbank Kısa Film Festivali, 13 - 23 Mart tarihleri arasında 13. kez düzenlenecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 1, 2017

Sinema sanatı üzerinde kısa filmlerin etkin rolünün bilinciyle, Türkiye’de bu alanda bir platform oluşturma hedefiyle başlayan alanında öncü etkinliklerden biri haline gelen Akbank Kısa Film Festivali, 13 - 23 Mart tarihleri arasında 13. kez düzenlenecek. 10 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları, söyleşileri ve yarışmalı bölümleriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir program sunacak olan Festival, bu yıl ilk kez açılan “FORUM” bölümüyle kısa filmlerin senaryo aşamasından desteklenmesi ve proje geliştirmeye yönelik eğitimler düzenlenmesini hedefliyor.

52 ülkeden toplam 1.055 kısa filmin başvurduğu 13. Akbank Kısa Film Festivali, “FESTİVAL KISALARI”, “DÜNYADAN KISALAR”, “KISADAN UZUNA”, “DENEYİMLER”, “BELGESEL SİNEMA”, “PERSPEKTİF”, “ÖZEL GÖSTERİM” ve “FORUM” bölümlerinden oluşuyor. Festival’de Cannes, Berlin, Venedik gibi dünyanın önde gelen film festivallerinde yarışmış birçok filmin de yer aldığı, 37 ülkeden toplam 101 film izleyiciyle buluşacak.

13. Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Abbas Kiarostami’nin sinemasını mercek altına alıyor. Festival kapsamında ünlü yönetmenin 10 Derste Sinema belgeseli gösterilirken, ayrıca sineması üzerine bir de söyleşi gerçekleştirilecek. Kiarostami’nin yakın dostu görüntü yönetmeni Seifollah Samadian ise BELGESEL SİNEMA bölümünün konuğu olacak. Samadian’ın Abbas Kiarostami ile ilgili yaptığı 76 Dakika ve 15 Saniye belgeseli masterclass sırasında katılımcılarla buluşacak. Ayrıca Abbas Kiarostami ile Martin Scorsese Marakeş'te filmi de BELGESEL SİNEMA bölümünde yer alacak.

DENEYİMLER bölümünde bu yıl, yönetmen Aslı Özge’nin bol ödüllü ilk filmi Köprüdekiler ve son filmi Ansızın gösterilecek ve deneyimlerini aktaracağı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Ayrıca yine DENEYİMLER bölümünde Krakow Film Festivali direktörü Krzysztof Gierat ile uluslararası film festivalleri üzerine bir söyleşi ile sinemaseverlerle buluşacak.

13. Akbank Kısa Film Festivali’nin KISADAN UZUNA bölümünde, yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu’nun Venedik Film Festivali’nde gösterilen ilk kısa filmi Dayım ve ilk uzun metraj filmi Hiçbiryerde gösterilecek ve yönetmenle bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Balkan ülkelerine ayrılan ÖZEL GÖSTERİM bölümü ise bu yıl iki yönetmeni ağırlıyor; Istvan Kovacs ve Andrei Gruzsniczki.

13. Akbank Kısa Film Festivali’nin atölye ve söyleşi programı da hayli zengin. Festival kapsamında; uluslararası alanda çalışmalarını sürdüren senaryo koçu ve yapımcı Esther Wouda, başarılı genç kurgucu Umut Sakallıoğlu, oyuncu koçu Deniz Erdem, belgeselci ve eğitmen Semra Güzel Korver, sinema ve televizyon makyajı alanında uzmanlaşmış Şerife Aydın Terler ve Sezen Türkyılmaz Çaka gerçekleştirecekleri atölye çalışmaları ile deneyimlerini sinemaseverlerle paylaşacaklar. Ayrıca Şebnem Bozoklu, Settar Tanrıöğen ve Serkan Ercan ile “Oyuncu Gözüyle Kısa Film”, Seifollah Samadian, Rıza Oylum ve Farhad Eivazi ile “Abbas Kiarostami Sineması Üzerine”, yolu Akbank Kısa Film Festivali’nden geçen Cansu Boğuşlu, Mehmet Zengin ve Güçlü Yaman ile “Görüntü Yönetmenliği”, Mustafa Kara ve Selim Evci ile “Film Yapmaya Dair” başlıklı söyleşiler gerçekleştirilecek.

13. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenecek Ulusal ve Uluslararası Yarışma’da jüri tarafından en iyi film olarak seçilecek yapımlar, Festival’in ardından “Ödüllü Filmler Üniversitelerde” etkinliği kapsamında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde gösterilecek.

13. Akbank Kısa Film Festivali hakkında detaylı bilgi için:
www.akbankkisafilmfestivali.com ve www.akbanksanat.com adresleri ziyaret edebilirsiniz.

www.akbanksanat.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT